Ruccolapesto med mandler

Denne pestoen er et utrolig bra alternativ til vanlig pesto som man får servert på veldig mye om dagen. Man kan kanskje gå litt lei. Men pesto behøver ikke bare være med basilikum. Man kan lage tørket tomatpesto, ruccolapesto, hvitkålpesto.... Her er det bare fantasien som stopper en.
Denne pestoen holder seg fint i kjøleskapet i minst en uke. Jeg har den over fullkonrnspasta som jentene får med seg i matpakken, over en god sandwich, til en salat, sammen med fisk, ja det meste.

Til en god porsjon bruker jeg:
1 liten post ruccola (ca. 70g)
2 hvitløkfedd
1 neve mandler (skoldet)
1 dl grovraspet parmesan
1 rød chili (uten frø)
2 sp sitronsaft
Olivenolje
Salt og pepper

Ha alle ingrediensene i en food prosessor (ikke olje, salt og pepper), og hell oljen sakte i mens du lar foodprosessoren gå. Stop med oljen når du har fått ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.

Denne gangen serverte jeg ruccolapesto med hjemmelaget Orecchiette overstrødd med hakkete mandler, finhakket tomat, og raspet parmesan.
Pastaen lages med to deler durumhvete, en del italiensk hvetemel og lunkent vann. Bland melet og ha i varmt vann til deigen er elastisk, men ikke seig. Elt deigen i 10-15 minutter. Viktig at deigen ikke blir for hard. Ha deigen i kjøleskapet i minst to timer. Trill deretter pølser og del opp i ca. 1 cm. store biter. Dryss over hvetemel og klem tommelen på hver bit. Kokes i 2-3 minutter i lettsaltet vann med litt olivenolje.


Foto: Rimmis

Blogglisten

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits