Julekjøttkaker

Ja, da har penicilinen begynnt å virke og matlysten er så smått tilbake. Holder litt igjen for det vvar jo deilig å se kiloene rase av. Men jeg må vel innse at de kommer fort på igjen i jula.
Hos oss er det ribbe til jul. Personlig er jeg ikke så glad i ribbe, pinnekjøtt derimot... Men jeg møter motstand her hjemme så da må jeg lage ribbe. Men mitt "hemmelig" våpen er at jeg lager verdens beste julekjøttkaker. Og de er så gode at jeg egentlig ikke behøver så mye mer, bortsett fra min hjemmelagde surkål som er "et must" på julaften. Det blir ikke jul før det lukter surkål i huset. Den puttrer hele dagen. Men tilbake til julekjøttkakene. De lager en stor porsjon av for det går mange av dem :-) Så kan ribbe være ribbe......

Nok til 30 kjøttkaker:
450-500 g karbonadedeig
400 medisterdeig (ikke den som er ferdigblandet)
400 g mager svin kjøttdeig
1/2 rød løk, veldig finhakket
1 hvitløk, finhakket
2 egg
1/2 dl melk
1/2 ts allehånde
2 ts Maldoon salt
pepper

Bland alt godt i en kjøkkenmaskin. Stek kjøttkakene i godt smør (nå er det jul) til de er brune på alle sider. Ha så i en ilfast form og stek i ovenen på 220 grader i ca. 30 min.
Disse kan med fordel lages i forveien. Jeg lager mine dagen før og varmer opp sammen med ribbe, sossisser og julepølse.


Foto: Rimmis

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits