Nøttkaramell

Har vært storproduksjon nå med marsipan og julekonfekt. Dette er jo så utrolig lett å lage, men det er nok mange som syntes det virker vanskelig. Og det er jo skikkelig imponerende å lage sitt eget gotteri. I år prøvde vi en ny variant, nøttekaramell, med masse forskjellige typer nøtter. Nammmmmmm

100 g smør
2 1/2 dl sukker
1/2 dl honning
7 dl nøtter (jeg blandet mandler, paranøtter, peacannøtter og pistasjnøtter)
150 g mørk sjokolade

Sett ovnen på 200 grader. Legg et bakepapir i en ildfast form ca 20X30 cm. Smelt smør, sukker og honning og la det småkoke et par minutter. Del paranøttene i mindre biter. De andre nøttene må ikke deles opp. Bland alle nøttene inn i sukkerblandingen og sør det godt sammen. Hell blandingen i den ildfaste formen og fordel det utover. Sett i ovnen i 15 min. La nøtteblandingen bli helt kald (gjene i kjøleskapet). Ta nøtteblandingen ut av formen og snu. Hell over smeltet kokesjokolade og la dette bli helt kaldt før du deler opp i passe store biter med en skarp kniv. Karamellene bør stå kaldt og de blir også fine pakket inn i cellofanpapir. Det er jo ikke bare til jul man behøver å lage disse. Hyggelig som "gå-bort-presang" også.


Foto: Rimmis

Én kommentar

dandilion

01.01.2011 kl.21:20

Mmm... Ser godt ut! :)

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits