Gulrotsuppe

Etter mye god julemat er trangen p noe sunt ganske sterk. S i dag ble det gulrotsuppe til lunsj. Og siden jeg fortsatt er ganske forkjla s ispedde jeg suppen med hvitlk, chili og ingefr. Dette ble skikkelig godt og jeg laget en stor porsjon som jeg kan fryse ned.

Suppen inneholder:
5 dl kalvefond (vanlig buljon gr fint)
7 dl vann
8 gulrtter
1 cm fersk ingefr
1 hvitlkfedd
1 rd chili
1liten rd lk
2 sp kjrvel
1 tomat
1 sp tomatpuree
1/2 dl flte
1 dl lettmelk
1 ts salt
pepper

Del gulrtter, ingefr, hvitlk, chili, lk, tomatog kjrvel i sm biter. Legg i en stor gryte med kraft og vann. Kok til grnnsakene er mre. Mos suppen med en stavmikser. Ha s i melk, flte, tomatpuree, salt og pepper. Server med litt kjrvel som pynt.
Denne suppen gr helt fint fryse ned. Jeg fryser i porsjonsformer. Da har du en enkel, god og rask middag.


Foto: Rimmis

n kommentar

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjrg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle omrder i verden og prver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits