Laks tataki

Begynner det nye året med en deilig og sunn forrett. Nå har jeg spist og drukket i 4 dager i Stockholm og det etter en julefeiring med masse norsk tradisjonsmat. Så da er lysten på nye annet ganske stor. Nyttårsaften var forøvrig helt fantastisk. Vi var hos gode venner og der disket mannen opp med en 8 retters middag. Skal skrive mer om den turen snart. Har noen fine Stockholm-tips. Vi var på verdens hyggeligste kaffebar på Söder som het KAFFE. Kommer tilbake til den.

Laks tataki er veldig lett å lage. Det er nesten som sashimi, men man steker laksen i en tørr teflonpanne (eller veldig lett penslet med olje). Stek laksen maks et 1/2 minutt på hver side slik at laksen får litt farge. Del opp i skiver som på bildet og anrett. Server gjerne med litt rogn til. Jeg har også syltet ingefær og soyasaus til (eller Ponju saus. Denne kan man lage selv, men den kan også kjøpes i asiatiske butikker eller Japantorget i Oslo).


Foto: Rimmis

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits