Kylling Satay (enkel måte)

Kylling Satay (kyllingspidd) er kjempegodt. Man kan selvfølgelig lage det helt fra bunnen av, men jeg syntes marinaden og sausen man får kjøpt er veldig god så her kjører jeg halvfabrikata. Hadde det vært til helgemat og jeg hadde god tid så kunne jeg vurdert å lage alt helt selv. Men, i dag er det tirsdag og vanlig hverdag. Jeg har ikke tid til en middag som tar lang tid. Jentene er sultne og mannen er ute og måker så han er sikkert sulten han også.

Jeg bruker 1 -1 1/2 kyllingfilet per person. Deler en filet i 3-4 stykker og banker ganske flat. Marinerer i Satay marinade en halv times tid. Imens lar jeg pinnene jeg skal tre fileten på ligge i vann. Tre filetene på pinnene, 2-3 per pinne. Legg på et bakepapir i ovnen og stek på 225 grader i ca. 30 minutter. I mellomtiden kan man gjøre klar grønnsakene. Jeg tok det jeg hadde i dag og det var salat, paprika, agurk, gulrot (brukte manolin på disse så det ble tynne strimler), løk og lime i båter. Jeg dryppet litt lime på grønnsakene og strødde ørlite salt over.

Til servering passer det med Satay saus (nesten som peanøttsmør, bare mye bedre) og presset lime over kyllingen. Pitabrød er også godt til.
En enkel, ganske rask og sunn middag som smaker masse.


Foto: Rimmis

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits