Byggbrød med sirup

ET av nyttårsforsettene er å lage eget brød. Det er jo så utrolig godt og mye sunnere enn kjøpebrød. Inspirert av vår svenske venn Jonas, som laget kjempegodt brød, så har jeg nå tatt fatt på brødbakingen. På fire dager har jeg laget rugbrød, kefirbrød og byggbrød. Det siste var det beste og derfor deler jeg det med dere. Jeg har også, igjen inspirert av Jonas, kjøpt en FANTASTISK kokebok som heter "Brôd". Den må bare kjøpes for den er helt utrolig inspirerende. Nå skal jeg lage surdeigsbrød og brød med Laevain (en variant av surdeig, men med rosiner).
Tilbake til mine brød. Det jeg gjør er at jeg deler brødet i skiver og legger i poser i fryseren. Så tar vi bare opp det antall skiver vi trenger, slenger i mikroen et par sekunder og vips, ferskt brød. UTROLIG GODT. Og det beste er at jentene syntes det er godt. Og her kan jeg kontrollere sukker og saltinnhold så dette er BRA.

2 byggbrød:
5 dl vann
500 g byggmel
4 dl vann
50 g rapsolje
700 g hvetemel (jeg bruker det italienske "00" melet, men vanlig hvetemel kan brukes)
2 ts salt
3 ss mørk sirup
50 g gjær

Deig 1: Rør byggmelet ut i vann (37 grader). La stå i 30 minutter.
Deig 2: Rør vann, olje og sirup inn i den første deigen
Tilsett mel iblandet tørrgjær og salt og elt deigen ekstra godt sammen. La den stå lunt og tildekket i ca. 45 minutter.
Former pensler godt og drysses med byggmel. Arbeid deigen sammen og del den i 2 deler. Legg brødet i 2 former eller kurver og la brødene heve i 1 time til dobbelt størrelse.
Sett ovenen på 220 grader. Stek brødene på nederste rille i 40 minutter.
Dette brødet smaker utrolig godt med gulost og marmelade.

Et annet godt brød som jentene har likt godt er dette porsjonsbrødet som jeg laget tidligere i høst.


Foto: Rimmis

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits