Gratinerte blåskjell

Dette er en deilig forrett som smaker veldig bra. Den er enkel å lage og hvis man skal ha gjester er den praktisk for den kan lages en stund i forveien og så settes i ovnen rett før man skal sette seg.

Til 16 gratinerte blåskjell gjør man følgende:
Først er det viktig å legge blåskjellene i kaldt vann. I mellomtiden tar man 1 sp smør i en gryte. Tilsett 2 stk finhakket sjalotteløk og en fedd hvitløk. Rør godt mens det blir mykt (2-3 minutter). Tilsett 2 dl hvitvin. Ha i blåskjellene og vent til skjellene åpner seg. Ta ut skjellene og legg dem på en tallerken til avkjøling. Kraften som er igjen sparer jeg på til en annen gang (fiskesuppe, saus etc.). Den er alt for god til å kastes.
Mens blåskjellene blir kalde tar man:
2 sp romtemperert smør
1 finhakket hvitløkfedd
1/2 ts finhakket rød chili
1 sp finhakket vårløk
1 ts finhakket basilikum
1 ts tomatpuree
Bland alt godt.
Ta bort den ene delen av skallet på blåskjellet og ha i en liten ts med smøret over den andre delen hvor blåskjellet ligger. Gjør dette med alle skjellene og legg i en ildfast form. Strø grilljermel over og sett i ovnen til smøret har smeltet. Server med godt brød for smøret er GODT.


Foto: Rimmis

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits