8-retters middag på en lørdag

Denne lørdagen inviterte min yngste datter, Ane (11 år) og jeg resten av familien (Thea og Henning) på en 8-retters suprisemeny. De visste ikke hva de skulle få, men de visste at det var 8-retter. Vi planla menyen i detalj og vi handlet inn de beste råvarer. Ane var superflink til å hjelpe til på kjøkkent og med mine anvisninger så laget hun mye av maten. Og hun dekket bordet som ble kjempefint. Vi holdt på i mange timer og det ble et skikkelig godt måltid som hadde noe for alle de involverte. Vi er en matglad familie, og nå ser jeg at jentene kommer etter. De er morsomme å lage mat sammen med og til.


"Superkokkene" Ane og Ingebjørg i Stockholm
Foto: Thea

Menyen besto av dette:

Rett 1: Gratinerte blåskjell
Rett 2: Mango og kongekrabbe
Rett 3: Fritert smørflyndre
Rett 4: Indrefilet med bernaise og pommes noisettes
Rett 5: Granite
Rett 6: Oster
Rett 7: Vaniljeis med bær
Rett 8: Sjokolademousse


Foto: Rimmis

Dette er en veldig enkel dessert som smaker veldig godt. Og det er ingen ting man behøver å lage på forhånd.
Kjøp en god vaniljeis. Jeg syntes personlig youghurtvaniljeisen (med ekte vanilje) er veldig god, og den er ikke så mektig. Ha så over de bærene du ønsker og kjøp kjeks med sjokolade som pynt. Det kan nesten ikke gjøres enklere.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits