Tagliatelle med kremet saus med artiskokk, skinke og parmesan

Dette er en virkelig god pastarett. Den har gode, klassiske italienske smaker. Den ble til som en "restemiddag" og endte som en "festmiddag". N har vi ogs, endelig, kjpt oss skikkelig gode pastatallerkner og da smaker pastaen enn bedre. Det er som drikke vin av riktig glass. Det er en grunn til at glassene er laget for forskjellig type vin. Smaken kommer bedre frem. Det samme med pastatallerken. Det er virkelig en forskjell.

Til denne retten bruker jeg til 4 personer:
1 hvitlkfedd, finhakket
1/2 rd lk, finhakket
1 vrlk, finhakket
1/2 rd chili, finhakket
4 mellomstore tomater i 2 cm store biter
10 sm (mellomstore) artiskokkhjerter (p boks eller glass) skret i store biter
1 dl hvitvin
2 dl matflte
2 sp tomatsaus (fr kjpt dette p plaske. Mutti er et godt merke)
2 dl grovraspet parmesan
parmaskinke etter nske
salt og pepper (vr forsiktig med saltet for osten og skinken er salt)
Jacobs tagliatelle (2 pk)

Varm opp olje i en gryte. Tilsett hvitlk og lk og surr et par minutter. Ha s i vinen og kok inn i ca. 5-10 minutter. Ha s i tomatsausen og flten og varm p svak varme. La dette st i 15 minutter. Da s i vrlk og chili og ha sausen p svak varme mens tagliatellen koker. Har man resten av ingrediensene i sausen. Rr godt rundt og ta av platen. Sil pastaen og bland inn sausen. Rr den godt inn i pastaen. Server med litt basilikum og revet parmesan. Her passer det selvflgelig velig godt med en Piemonte rdvin.


Foto: Rimmis

n kommentar

Grethe Pracek

12.01.2011 kl.21:02

Denne m jeg prve:-)

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjrg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle omrder i verden og prver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits