Tagliatelle med kremet saus med artiskokk, skinke og parmesan

Dette er en virkelig god pastarett. Den har gode, klassiske italienske smaker. Den ble til som en "restemiddag" og endte som en "festmiddag". Nå har vi også, endelig, kjøpt oss skikkelig gode pastatallerkner og da smaker pastaen ennå bedre. Det er som å drikke vin av riktig glass. Det er en grunn til at glassene er laget for forskjellig type vin. Smaken kommer bedre frem. Det samme med pastatallerken. Det er virkelig en forskjell.

Til denne retten bruker jeg til 4 personer:
1 hvitløkfedd, finhakket
1/2 rød løk, finhakket
1 vårløk, finhakket
1/2 rød chili, finhakket
4 mellomstore tomater i 2 cm store biter
10 små (mellomstore) artiskokkhjerter (på boks eller glass) skåret i store biter
1 dl hvitvin
2 dl matfløte
2 sp tomatsaus (får kjøpt dette på plaske. Mutti er et godt merke)
2 dl grovraspet parmesan
parmaskinke etter ønske
salt og pepper (vær forsiktig med saltet for osten og skinken er salt)
Jacobs tagliatelle (2 pk)

Varm opp olje i en gryte. Tilsett hvitløk og løk og surr et par minutter. Ha så i vinen og kok inn i ca. 5-10 minutter. Ha så i tomatsausen og fløten og varm på svak varme. La dette stå i 15 minutter. Da så i vårløk og chili og ha sausen på svak varme mens tagliatellen koker. Har man resten av ingrediensene i sausen. Rør godt rundt og ta av platen. Sil pastaen og bland inn sausen. Rør den godt inn i pastaen. Server med litt basilikum og revet parmesan. Her passer det selvfølgelig velig godt med en Piemonte rødvin.


Foto: Rimmis

Én kommentar

Grethe Pracek

12.01.2011 kl.21:02

Denne må jeg prøve:-)

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits