Penne med urtesaus

Her er en deilig oppskrift som er skikkelig italiensk. Jeg har en kollega som har en italiensk bestemor og denne oppskriften er fra denne bestemoren. Det som slår meg når jeg bruker ekte italienske oppskrifter er at de bruker så mye mer av ingrediensene enn det vi ville ha gjort. F.eks. så ville vi kanskje brukt litt salvie, men her bruker man hele krukken. Eller parmesan, vi ville strødd litt over, men i mange av de oppskriftene jeg bruker tar man en neve parmesan. Og resultatet blir jo mye mer smak, det blir ekte italiensk og da er jo ikke noe som er bedre.
Tusen takk, Anne-Grethe, for en nydelig oppskrift. Dette var en suksess hjemme hos meg.

Til Penne sugo agli aromi - Penne med urtesaus (4 personer):
2 hvitløksfedd, 1 gul løk, 1/2 rosmarin, i liten krukke salvie, 1/2 krukke presille, en spiseskje tørket oregano, 1 dl olivenolje, 1 boks hermetiske tomater, 1 dl fløte, 40 g parmesan, salt og pepper (eller chiliflak), en pakke penne (Jacobs er veldig god).

Finhakk løk og hvitløk, og urtene. Ha oljen i pannen og la løk og hvitløk surre en kort stund uten av de blir brune. Tilsett krydder og bland sammen over svak varme. Tilsett tomatene, bland alt og tilsett salt og pepper. La sausen småkoke i 15 minutter. Hell i fløten og parmesanost. Tilsett til slutt den kokte pastaen og bland godt. Pynt med litt urter.

 
Foto: Rimmis

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits