Chili con Carne - en enkel variant

Dette er "hverdagsvarianten" av Chili con Carne. Det betyr ikke at den smaker enkelt, eller er kjedelig. Maten må smake godt, selv om man noen ganger tar noen snarveier og lager enklere varianter av en oppskrift. Jeg innbiller meg også at denne retten ikke er så veldig fetende, iallefall hvis man dropper ris og brød til. Jeg har bulghur til og det er veldig godt.

Min "hverdagschili" lager jeg slik (ca. 4 personer):

400 g karbonadedeig (IKKE kjøttdeig)
1 rød løk finhakket
1 hvitløk, finhakket
1 rød paprika, finhakket
1 liten boks kikerter (det tok jeg med for jeg hadde det i skapet)
1 boks bønnemiks (her kan man bruke chilibønner, eller andre bønner man ønsker)
1 boks finhakket tomat
1 boks cherrytomater
1 dl tomatssaus (eller 2 sp tomatpuree og ca. 1 dl vann)
1/2 ts pepperflak (chiliflak)
1 ts himalayasalt (eller vanlig salt)
1/2 ts tørket oregano

Stek kjøttdeigen i rapsolje. Når den er ferdig brunet har man i løk, hvitløk og paprika. Surr dette på middels varme noen minutter. Ha så i resten av ingrediensene og la det småkoke i ca. 20 minutter. Server med bulghur, ris eller brød. Det er også godt uten noe ved siden av. Jeg pleier også å ha litt lettrømme over, og flasken med Tabasco står klar på bordet.


Foto: Rimmis

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits