Rå lakseruller

Nå er det en liten stund siden siste innlegg. Dagene flyr, og det har vært veldig enkel kost hos oss de siste ukene. Frossen pizza og ferdigmat har det vært en del av. I en travel hverdag er det ikke alltid man greier å få alt til. Men til gjengjeld har vi har noen fine skiturer og slalåm i Tryvann etter jobb. Så det har gått på bekostning av maten. Men i går var jeg i det kreative hjørnet igjen og da fikk jeg et kjempesug etter sushi. Men jeg hadde ikke alle ingrediensene så da var det bare å være kreativ. Det ble lakseruller pakket inn i rispapir, med litt annet godt inni. Det var kjempegodt, og det føltes veldig sunt også.

Jeg skriver ikke om mengde her for man lager så mye man har lyst til. I hver lakserull kan man ha:

- Rispapir (fåes i innvandrerbutikker eller Centra, Meny, Ica...)
- Salma laks i tynne skiver
- Litt rød rogn
- Fersk koriander
- Kokte risnudler
- Gulrot (skåret i tynne staver, gjerne med mandolin)
- Agurk (skåret som gulrot)
- Vårløk, i tynne strimler

Legg rispapir i lunkent vann ett minutt. Ta det ut og fyll med alt. Rull sammen. Del lakserullene i to og legg på tallerken. Lag så mange som du ønsker. De går fort unna. Dypp i en blanding av soyasaus og søt chilisaus.


Foto: Rimmis

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits