Grønnsaksuppe

Hjemmelaget grønnsaksuppe er noe av det aller beste jeg vet. Dessverre deler ikke resten av min familie min oppfatning, vel dessverre for dem, for jeg lager maten :-)
Da jeg var liten var mammas grønnsaksuppe et høydepunkt. Hun laget dem med melboller, og det er mulig minnene er det som gjør at jeg elsker det. Henning sier alltid at de melbollene gjør grønnsaksuppen ennå værre. Bortskjemt!

Til en god porsjon 4-6 personer bruker jeg:
2 l vann eller kraft
1 lite kålhode skåret i strimler
3 dl sellerirot i små biter
1 liten fennikel skåret i skiver
1 pastinakk i små biter
1 gul løk i tynne skiver
1 pepperrot i små biter
2 store gulrøtter i biter
2 hvitløkfedd finhakket
1 liten neve flat persille
Frisk timian og rosmarin
1 buljongterning (hvis man ikke har en god kraft)
Salt og pepper (gjerne chiliflak)

Ha alle ingrediensene i en stor kjele. Kok til alle grønnsakene er møre, ca. 1/2 time. Ha i melbollene helt til slutt. Spis med godt brød eller flatbrød. Blir det noe til overs er det like godt neste dag eller frys det ned. Og det aller beste. Nesten uten kalorier. Så er man fysen så er dette tingen.

Melboller, her er målene omtrent:
2 sp olivenolje
3 hvetemel
1 stk egg
1 dl melk
Litt salt og pepper

Bland alle ingrediensene til melbollene og la det hele svelle en halv times tid. Form små boller med en skje og ha i suppen. La det koke med i ca. 10 min.


Foto: Rimmis

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits