Kalvefilet med Marsala saus

Dette er en vinner. Noe så godt. Ekte italiensk mat på sitt aller beste. Vi koste oss med dette i går. Herlig når en ny oppskrift er så vellykket. Og med en god italiensk vin til så er dette noe man kan servere i de beste selskaper, eller som jeg gjorde, til mannen min. Han var strålende fornøyd som forsøkskanin.
Mye av innholdet i denne retten kan forberedes på forhånd, så kan man bare varme opp kjøttet og soppen i sausen rett  før servering. Kjempesmart hvis man skal ha gjester.

Til 4 personer:
8 små skiver eller 4 store kalv ytre- eller indrefilet
4 dl chitake sopp eller god sjaminjong skåret i skiver
2 sp rapsolje
2 sp smør
1,5 dl marsala vin (kan erstattes med søt vherry eller portvin)
2 dl kyllingkraft (den som heter Jacobs kyllingkraft er suveren)
Mel blandet med salt og pepper
Salt og pepper til å krydre sausen (hvis det trengs)
Finhakket bladpersille

Bank kalvefiletene flate. Ha gjerne et bakepapir over kjøttet når du banker det flatt. Da blir det lettere å få det bra. Bland mel, salt og pepper i en plastpose. Ha en og en filet i plastposen og rist godt slik at hele fileten blir dekket av mel. Når alle filetene er klare stekes de i en blanding av smør og olje raskt til de er brune på hver side. Legg til side. Stek den finskårne soppen i pannen til de er godt stekt. Ha gjerne i litt ekstra smør. Sett til side. Kok ut pannen med vinen og ha i kraften. La dette koke lett  i ca. 10 min. Sett til side til rett før servering. 5 min før servering legges filetene i pannen og dekkes med soppen. Varmes sakte opp. Server med aspargesbønner og polenta. 

  
Foto: Rimmis

2 kommentarer

Grethe Pracek

20.03.2011 kl.14:41

Denne ble stor suksess hos samboer i går. Har laget en litt annen variant tidligere med permasan, parmaskinke og salvie i sausen. Men denne var skikkelig god og all marsalen ble brukt opp. Kjøper du god marsala på polet? Jeg har alltid kjøpt i Italia men det er jo så lenge til sommeren.

Rimmis

21.03.2011 kl.12:59

Grethe Pracek: Vinmonopolet har ikke akkurat et stort utvalg på Marsala vin. Tror de har en eller to varianter. Hold deg til Italia for de gode Marsalaene. Men den de har på polet duger til matlaging.

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits