Kalvefilet med Marsala saus

Dette er en vinner. Noe s godt. Ekte italiensk mat p sitt aller beste. Vi koste oss med dette i gr. Herlig nr en ny oppskrift er s vellykket. Og med en god italiensk vin til s er dette noe man kan servere i de beste selskaper, eller som jeg gjorde, til mannen min. Han var strlende fornyd som forskskanin.
Mye av innholdet i denne retten kan forberedes p forhnd, s kan man bare varme opp kjttet og soppen i sausen rett fr servering. Kjempesmart hvis man skal ha gjester.

Til 4 personer:
8 sm skiver eller 4 store kalv ytre- eller indrefilet
4 dl chitake sopp eller god sjaminjong skret i skiver
2 sp rapsolje
2 sp smr
1,5 dl marsala vin (kan erstattes med st vherry eller portvin)
2 dl kyllingkraft (den som heter Jacobs kyllingkraft er suveren)
Mel blandet med salt og pepper
Salt og pepper til krydre sausen (hvis det trengs)
Finhakket bladpersille

Bank kalvefiletene flate. Ha gjerne et bakepapir over kjttet nr du banker det flatt. Da blir det lettere f det bra. Bland mel, salt og pepper i en plastpose. Ha en og en filet i plastposen og rist godt slik at hele fileten blir dekket av mel. Nr alle filetene er klare stekes de i en blanding av smr og olje raskt til de er brune p hver side. Legg til side. Stek den finskrne soppen i pannen til de er godt stekt. Ha gjerne i litt ekstra smr. Sett til side. Kok ut pannen med vinen og ha i kraften. La dette koke lett i ca. 10 min. Sett til side til rett fr servering. 5 min fr servering legges filetene i pannen og dekkes med soppen. Varmes sakte opp. Server med aspargesbnner og polenta.


Foto: Rimmis

2 kommentarer

Grethe Pracek

20.03.2011 kl.14:41

Denne ble stor suksess hos samboer i gr. Har laget en litt annen variant tidligere med permasan, parmaskinke og salvie i sausen. Men denne var skikkelig god og all marsalen ble brukt opp. Kjper du god marsala p polet? Jeg har alltid kjpt i Italia men det er jo s lenge til sommeren.

Rimmis

21.03.2011 kl.12:59

Grethe Pracek: Vinmonopolet har ikke akkurat et stort utvalg p Marsala vin. Tror de har en eller to varianter. Hold deg til Italia for de gode Marsalaene. Men den de har p polet duger til matlaging.

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjrg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle omrder i verden og prver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits