Bruschetta med grillet paprika og chevre

Bruschetta er en forrett som jeg skal eksperimentere med fremover. Mange forbinder bruschetta med tomat og basilikum på ristet brød, men det er bare en variant. I Italia kan du får utrolig mange forskjellige varianter og det er bare fantasien som stopper en. Denne gang laget jeg bruschetta med grillet orange paprika og chevre.

Til 4 personer:
4 skiver godt brød (gjerne steinovnsbrød eller surdeigsbrød)
2 paprika (jeg valgte orange, men rød er også godt)
Chevre (mengde etter ønske)
Frisk timian, finhakket
4 ts tapende (kan lages selv eller kjøpes ferdig)
2 hvitløkfedd finhakket
Olivenolje

Del paprikaen i to og legg i en ildfast form. Sett de inn i ovnen under grillelementet. Grill til de er svidd. Ha så i en plastpose til de er kjølige. Da er skallet lett å ta av. Del paprikaen i biter og bland med hvitløk, olivenolje, salt (gjerne Maldoon) og finhakket timian. Bland godt. Smør inn brødskivene med olivenolje og hvitløk. Ha dem under grillen i ovnen til de er lett brune på begge sider. Når brødskivene er klare legges de på en tallerken og dekkes med paprikablandingen. Ha over chevre i små biter og server. Dette er godt.


Paprika (til venstre) og tomatbruschetta.
Foto: Rimmis


Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits