Bruschetta med tomat og basilikum

Burschetta med tomat og basilikum er vel den aller vanligste varianten av bruschetta man får. Den er lett å lage hvis man har gode ingredienser. Med dårlig brød og smakløse tomater blir dette en kejdelig rett. Men kjøper man gode plommetomater som man ikke har hatt i kjøleskapet s blir dette raskt noe man kan spise mye av. Jeg lurer faktisk på om jeg skal invitere til et bruschetta party en gang og bare servere mange ofrskjellige varianter av bruschetta. Kunne vært spennende. Men da må jeg virkelig sette igang fantasien. En variant jeg laget forleden var Brushetta med grillet paprika og chevre. Det var  UTROLIG godt.

Til 4 personer:

4 skiver godt brød, italiensk eller surdeigsbrød
4 store plommetomater
2 hvitløkfedd
Frisk basilikum
Olivenolje
Salt og pepper

Kok opp en gryte med vann. Lag et snitt i hver tomat og legg i det kokende vannet ett minutt. Skyll i kaldt vann og fjern skinn og kjernen. Finhakk tomatkjøttet og ha i en liten bolle sammen med hvitløk, basilikum, olivenolje, salt og pepper. Smør inn brødet med olivenolje og hvitløk. Grill til det er lys brunt. Legg på 4 tallerkner og dekk med tomatblandingen. Kjempeenkelt, og supergod forrett.


Tomat og basilikum bruschetta i forgrunnen. Grillet paprika brushetta til venstre.
Foto: Rimmis 

Én kommentar

Amalie Kivijarvi

01.02.2011 kl.11:19

Det så veldiog godt ut!

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits