Greske kjøttboller

Jeg hadde en del lam kjøttdeig i fryseren, og i dag gjorde jeg noe jeg har tenkt mange ganger på en søndag. Jeg laget middag som skal spises på mandag (og muligens tirsdag hvis det er mer igjen). Jeg har alltid lyst på noe godt på mandagene for det er i utgangspunktet en kjedelig dag. Men det slitsomt å måtte lage middag når man kommer hjem etter jobb på mandagene.  Og det fine for meg er at jeg kan trene etter jobb, og bare varme opp maten når jeg kommer hjem.

Til 4-6 personer (man kan fryse det man ikke trenger):
1,2 kg kjøtdeig av lam
1 liten rød løk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
2 egg
1 sp brødrasp
1 neve bladpersille, finhakket 
1 sp rosmarin (frisk), finhakket
1 ts oregano (tørr)
Salt og pepper (gjerne chiliflak)

Bland alle ingrediensene godt. La dette stå en times tid slik at smakene får sette seg. Form små kjøttboller og stek i en blanding av rapsolje og smør. Stek til de brune på alle sider. Legg i en ildfast form og ha i ovenen på 225 grader i 30 minutter. Server med tsatsiki og gresk salat. Pitabrød er godt til.

 
Foto: Rimmis

3 kommentarer

Arild Svensgam

07.02.2011 kl.12:29

Denne oppskriften så kjempeherlig ut! Jeg lager den til middag i dag, om det ikke gjør noe.

Er kokk, men ikke sett denne før.

Mvh

Arild Svensgam

Sverige.

Rimmis

07.02.2011 kl.14:30

Håper middagen vil smake. Jeg syntes iallefall dette er kjempegodt, og med en stor porsjon så går noe i fryseren også til en dag hvor man har litt dårlig tid. Håper du også finner andre retter på min blogg som frister. Hilsen Rimmis

Arild Svensgam

13.02.2011 kl.15:57

Kjempegode var de, og jeg gikk hele kvelden og spiste opp resten av kjøttbollene.

De her skal jeg lage mer av!

Anbefales på det varmeste.

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits