Reker og loff

Vi spiser jo oftest reker om sommeren, men det er jo om vinteren rekene er aller best. Da har de masse rogn, og de er store og saftige i kjøttet. I dag, på en vanlig onsdag, fikk jeg UTROLIG lyst på reker med loff, hvitløksmajones og dillrømme.
Når jeg skal ha reker er det noe som må følge med. For det første må det selvfølgelig være gode reker. For det andre må det være godt brød. Når det er på plass må noen sauser lages. Hitløksmajones er helt nødvendig. Det lages enkelt ved å ha ferskpresset hvitløk i majones. Jeg pleier å ha i en fedd på ca. 1 dl majones. Og jeg syntes det blir aller best med Hellmanns majones. Det er også godt med et par dråper sitron i majonesen. En annen saus som er viktig er rømme blandet med masse finhakket frisk dill. Med disse to sausene, sitron og finhakket chili blir reker og loff et nydelig måltid. Og i dag hadde vi også en nydelig hvitvin til, en Pouilly-Fuissé. Nydelig vin. Deilig å ha litt ekstra kos i hverdagen.


Foto: Rimmis


Foto: Rimmis

3 kommentarer

åhh, så hærlig! :D

Fine Meline

03.02.2011 kl.09:36

Et rekemusst: Avocado:)

Sigrid

04.02.2011 kl.12:09

Jeg bruker en rømme-dressing til rekene; 1 boks lettrømme, 1 hakket løk og 1 boks rød lodderogn - alt blandes.

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits