Kyllinggryte indisk-karibisk

Denne retten var et stort eksperiment, men du så godt det ble. Har sett på Travel Channel og der ble jeg inspirert. Denne kyllingenggryten er en god blanding av indisk og karibisk. En herlig kombinasjon. Indisk mat er jo helt fantastisk.
Jeg har vært på Jamaica, i Mexico og Belize og maten på alle disse stedene var utrolig deilig. Spesielt god var en hummer som ble fanget i en enorm lagune i Belize. Det var bare en meter dypt og hummer "gutta" som hadde som jobb å fange hummer tok meg med en tidlig morgen. Etter å ha "slåss" med en hai på veien og sett noen utrolig flotte fugler kom vi til lagunen. Da jeg hoppet uti og så under vann var det 100-vis av karibiske hummer der (de har ikke klør). Så fikk jeg en stang med en krok på og satte jeg igang. Jeg fikk EN hummer. De to andre fikk hele båten full. Så satte vi kursen for land, laget et bål og stekte noen ferske hummer på bålet. Tilbehør var en frukt vi høstet. Minnet om papaya, men jeg vet ikke om det var det. Det er en opplevelse jeg aldri glemmer. Da vi kom tilbake sto resten av reisefølget opp :-) Stor tabbe å ikke bli med...... Men vi stekte noen hummer rett i vannkanten så det ble noe på de andre også.

Tilbake til dagen rett.
Mariner 4 kyllingfileter i 2 dl rom og 4 finhakkete hvitløkfedd. La det marinere minst et par timer. Stek så en finhakket gul løk, en finhakket rød chili, en halv rød og grønn paprika, finhakket. La dette surre ca. 10 minutter. Ha så i kyllingen med hvitløk og marinade. Stek til kyllingen er brunet. Lag så en blanding av 1 boks (4 dl) kokosmelk, 1/4 ts sesamolje og 2 sp currypulver (gjerne kjøpt i en invandrerbutikk). Rør godt om og ha blandingen i gryten med kyllingen. Bland alt sammen og kok på svak varme i 15 minutter. Smak til med salt og pepper. Ha i en sp finhakket fersk koriander. Server med ris.


Foto: Rimmis

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits