Kyllinggryte indisk-karibisk

Denne retten var et stort eksperiment, men du s godt det ble. Har sett p Travel Channel og der ble jeg inspirert. Denne kyllingenggryten er en god blanding av indisk og karibisk. En herlig kombinasjon. Indisk mat er jo helt fantastisk.
Jeg har vrt p Jamaica, i Mexicoog Belize og maten p alle disse stedene var utrolig deilig. Spesielt god var en hummer som ble fanget i en enormlagune i Belize. Det var bare en meter dypt og hummer "gutta" som hadde som jobb fange hummer tok meg med en tidlig morgen. Etter ha "slss" med en hai p veien og sett noen utrolig flotte fugler kom vi til lagunen. Da jeg hoppet uti og s under vann var det 100-vis av karibiske hummer der (de har ikke klr). S fikk jeg en stang med en krok p og satte jeg igang. Jeg fikk EN hummer. De to andre fikk hele bten full. S satte vi kursen for land, laget et bl og stektenoen ferske hummer p blet. Tilbehr var en frukt vi hstet. Minnet om papaya, men jeg vet ikke om det var det. Det er en opplevelse jeg aldri glemmer. Da vi kom tilbake sto resten av reiseflget opp :-) Stor tabbe ikke bli med...... Men vi stekte noen hummer rett i vannkanten s det ble noe p de andre ogs.

Tilbake til dagen rett.
Mariner 4 kyllingfileter i 2 dl rom og 4 finhakkete hvitlkfedd. La det marinere minst et par timer. Stek s en finhakket gul lk, en finhakket rd chili, en halvrd og grnn paprika, finhakket.La dette surre ca. 10 minutter. Ha s i kyllingen med hvitlk og marinade. Stek til kyllingen er brunet. Lag s en blanding av 1 boks (4 dl) kokosmelk, 1/4 ts sesamolje og 2 sp currypulver (gjerne kjpt i en invandrerbutikk). Rr godt om og ha blandingen i gryten med kyllingen. Bland alt sammen og kok p svak varme i 15 minutter. Smak til med salt og pepper. Ha i en sp finhakket fersk koriander. Server med ris.


Foto: Rimmis

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjrg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle omrder i verden og prver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits