Madeirakokt pære i butterdeig

En lettere og bedre dessert skal man lete lenge etter. For noen smaker. Dette var noe mine gjester skal få. Den kan lages i forveien og da er det bare å sette en i ovnen 15 minutter før den skal serveres. Jeg har gratinert pæren med gorgonzola, men her er det like godt med chevre.

Til 4 personer:
2 plater butterdeig
2 pærer
4 tynne skiver gorgonzola

Laken til pæren:
1/2 dl vann
1 1/2 dl madeira (man kan erstatte dette med portvin eller sherry)
1 dl sukker

Kok laken et par minutter slik at sukkeret smelter. Ha i skrelt pære delt i to. Kok pæren i laken i 15 minutter. La pæren avkjøle i laken. Når alt er kaldt tar man ut pæren. Kok inn til der en sirupaktig konsistens på laken. Sett til side til servering.
Del butterdeigen i to like store deler. Legg en pære på hver del og dekk med osten. Gratiner i ovnen til osten er smeltet og butterdeigen er lyse brun. Legg på 4 tallerkner og ha over sirupen. Server med en gang.


Foto: Rimmis

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits