Fiskeboller i skjell

Fiskeboller i skjell er noe de aller fleste som er over 40 r har et sentimentalt forhold til. Jeg ser nr dette (en sjelden gang)blir servert i kantina at folk forsyner seg grdig. Og jeg forspiser meg ALLTID nr jeg lager dette. I dag prvde jeg begrense meg til to skjell med litt mindre fyll, men jammen er jeg mett. Det er jo bare s UTROLIG godt. Og s bringer det tilbake mange gode minner fra barndommen. Jeg var heldig som vokste opp i et hjem hvor moren min var veldig flink til lage mat. Og jeg fikk vre med. Faktisk s var fiskeboller i hvit saus noe av det aller frste jeg fikk lage selv. Min bestevenninne elsket dette. S opp gjennom rene har jeg laget fiskeboller maaaaaaange ganger.

Man trenger:
1 boks fiskeboller
1 lk
1 gulrot
1/2 purre
1 liten boks mais
2 dl frosne erter
Reker (enten i lake eller ferske)
Salt
Pepper
Chilipepper
Curry
I tillegg kommer hvit saus som man lager selv

Finhakk grnnsakene og kok i lettsaltet vann til de er mre. Spar p vannet.Lag hvit saus og bruk kraften fra fiskebollene og de kokte grnnsakene, og selvflgelig melk og smr. Det er ikke akkurat slankemat dette!Del fiskebollene opp i biter og tilsett mais, erter og rekene (hell av mesteparten av laken). Ha s i de kokte grnnsakene. Smak til med salt, chilipepper, pepper og currypulver.

Varm skjellene som anvist p pakken. Legg fiskebollegryten i hvert skjell og nyt middagen. Back to the eighties.


Foto: Rimmis

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjrg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle omrder i verden og prver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits