Torsk med soyasmør

Jeg kjøpte 5 kg torskeloin fra Fiskebilen er om dagen. Det er skikkelig bra fisk og det er lett å bare ta ut et par stykker på morgenen før jeg går på jobben. Da tiner de fint i kjøleskapet til jeg kommer hjem. Jeg satt en stund å tenkte på hva jeg skulle lage av torsken. Først sto valget mellom å koke eller steke. Skysaus eller kremsaus. Jeg endte opp med noe helt annet. Torsk bakt i ovnen med soyasmør og grønnsaker. Det var et bra valg for dette var godt.

Til soyasmøret trenger man:
1 hvitløkfedd, finhakket
2 sjalotteløk, finhakket
2 mellomstore tomater, finhakket
1 sp finhakkede urter (basilikum, timian, rosmarin)
2 sp smør
1/2 dl soyasaus
1 ts brunt sukker
1 ts balsamico

Ha i smøret og smelt det til det er litt brunt. Tilsett løk og hvitløk, og surr ett minutt. Ha så i soyasausen og reduser litt. 1 ts brunt sukker skal i sammen med de finhakkede urtene, tomatene og balsamicoeddikken. Kok på svak varme et par minutter. Sett til side.

4 torskeloins
1 rød løk
2 gulrøtter
1 stor pastinakk
1 dl hvitvin eller eplejuice
Pepper

Legg fisken i en ildfast form. Del grønnsakene i store biter. Ha over pepper og hvitvin. Ha så over soyasmøret og sett i ovnen på 225 grader i ca. 25-30 minutter (fisken er ferdig når den glir lett fra hverandre). Server med ris.


Foto: Rimmis

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits