Etiopisk mat i Oslo, Injera og Doro Wat

Jeg studerte i Denver og da tok min frste room-mate meg med ut for spise Etiopisk mat. Hun var selv halvt dansk og halvt tunisisk, og utrolig matinteressert. Jeg ble frelst ved frste smak av denne fantastiske maten. Etter det var jeg ofte p The Etiopean restaurant i Denver. Alltid like godt, og alltid like hyggelig.
Maten er grytebasert med mye bruk av lam og kylling. De har ogs veldig gode vegetarretter. Maten blir lagt p et brd som heter Injera. Det er litt svampaktig, og litt syrlig i smaken, som et surdeigsbrd. For spise maten river man av en liten del av brdet som man bruker til "scoope" opp maten med.
Jeg er s glad jeg endelig har funnet en restaurant her i Oslo som kan gi meg denne gode maten.I gr var jeg sammen med min gode venninne Tone (som ogs er like matinteressert som meg) p Red Sea Stari Storgata i Oslo. S utrolig deilig mat. Jeg kunne gtt dit igjen i dag. Skal ta med litt take-away derfra en annen gang,for introdusere familien til dette.


Rimmis p Red Sea Star.

Brdet de lager heter Injera. Jeg har forskt meg p dette noen ganger, med hell.
Her er oppskriften:

600 g hvetemel
150 g sammalt hvetemel
4 ts bakepulver
2 ts salt
5 dl sodavann
olje til steking

Bland alle de trre ingrediensene i en stor bolle og lag en fordypning i midten.
Rr gradvis inn sodavannet sammen med 1 liter kaldt vann til du fr en tynn glatt rre. Varm en stekepanne. Hell litt olje i pannen og fordel oljen utover. Ha litt rre i pannen og hell p pannen for fordele rren i et tynt lag som til en pannekake. Stekes til det danner seg bobler p overflaten. Snu og stek brdet i 2-3 minutter p den andre siden. Legg de ferdige brdene p en tallerken. Dekk dem med et rent kjkkenhndkle for holde dem varme og fortsett med resten av rren.


En typisk anretning for etiopisk mat. Forskjellige gryter lagt p brdet (Injera)

Server dette brdet sammen med en kyllinggryte som heter Doro Wat. Her er det mange ingredienser,og det blir utrolig godt. Denne gryten kan man ogs servere med ris.

1 stk. kylling (800 g)
1 ts salt
3 stk. lk
2 ss smr
2 ss tomatpur
2-3 ts berbere (se under)
ca 3 dl vann eller halvparten vann og trr hvitvin
evt. 1 ss hvetemel
4 stk. hardkokte egg

Berbere (Kryddersaus):
stk. finhakket rd paprika
2 stk. finhakkede chili
1 ts malt ingefr
ts spisskummenfr
ts malt koriander
ts kvernet, svart pepper
ts revet muskatntt
ts malt kardemomme
1 ss salt
2 ss finhakket lk
2 bt finhakket hvitlk
2 dl vann
1 ss olje

Del kyllingen i 8 biter. Legg biten i en skl og krydre med salt. Skrell og hakk lken. Smelt smret i en gryte og stek lken i 10 minutter til den er myk. Rr inn tomatpur og berbere og spe med vann/vin. Legg i kyllingen og la gryten koke underlokk i 30-40 minutter. Tykne sausen med hvetemel utrrt i litt vann. Kok ytterligere 5 minutter. Skrell eggene og legg dem i gryten. Server med brd og/eller ris.

Berbere:
Fres paprika og chilipepper i en varm panne uten smr i ett minutt, rr hele tiden. Ha alt unntatt oljen i en hurtigmikser og kjr til en jevn saus. Hell tilbake i pannen og kok inn sausen i ca. 3 minutter. La sausen bli kald og hell den over p rent glass med lokk. Hell over oljen. Sausen kan st i kjleskapet i flere mneder.


Doro Wat med injera

8 kommentarer

kattis

11.02.2011 kl.10:30

dit skal jeg dra :) etiopisk mat er superdeilig - og Doro Wat enkelt og morsomt lage

Tone

11.02.2011 kl.16:02

Kan skrive under p at maten var nydelig!

kki

29.05.2011 kl.10:27

oh ser ut bra jeg er veldig glade jeg skal prv

Nini

23.01.2012 kl.18:12

Jeg syns det er morsomt prve ny mat ogs,du har laget din oppskrift for berbere veldig interessant.Jeg er fra Etiopia men jeg skal prve din oppskrift:) jag har originale berbere vis du vil smake? :) den er heftig.

Rimmis

18.03.2012 kl.16:17

Nini:S spennende. Etiopisk mat er noe av det beste jeg vet. Gr av og til p restauranten i Storgata.

LeChef

12.04.2012 kl.19:29

Injera er fantastisk, jeg har ikke vrt p red sea enn, er den bra?

Beyonce

25.04.2012 kl.11:59

det er lett lage. jeg e fra Etiopia sjl

Eline

02.10.2012 kl.23:00

Hver gang jeg er p besk med besteveninnen min, som er fra Etiopia, fr vi injera (be wet) SUPERDEILIG!! Elsker injera!

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjrg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle omrder i verden og prver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits