Kamskjell carpaccio

Det finnes så utrolig mange måter å tilberede kamskjell på og denne er en god variant. Det er en forrett som bare skjerper apetitten og den ser også lekker ut. Forberedelsene er ikke store den er enkel å dandere. Vi hadde dette i går og den ble priset opp i skyene av Henning. Det å bruke valnøttolje gjorde at smaken ble spennende og litt annerledes enn jeg er vant til. Jeg må eksperimentere mer med bruk av forskjellige oljer. Det har jeg funnet ut nå.

Til 4 personer:
12 kamskjell
Maldoonsalt
Kvernet pepper

Dressing:
1 dl valnøttolje
3 sp limesaft
2 sp hakket gressløk
1 ts salt
Pepper

Salat:
1/2 pakke ruccola
1/4 potte basilikum
2 sp gressløk
1/2 dl dill

Bland sammen dressingen og sett til side. Bland ingrediensene til salaten og ha over et par spiseskjeer av dressingen. Skjær kamskjellene i tynne skiver og legg i en sirkel på 4 tallerkner. Pensle alle kamskjellene med dressingen 20-30 minutter før servering. Anrett salaten rett før servering og strø over litt Maldoonsalt og kvernet pepper. Pynt gjerne med litt spiselige blomster.


Foto: Rimmis

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits