Skrei loin med posjert egg

Nr det er skrei f blir det noen helger med god fisk. Det er en av de beste fiskene jeg kan f. Det smaker nesten som hummer i kjttet, men du har ogs den deilige torskesmaken som er mild og god. Noen fortalte meg at skreien spiser mye skalldyr og derfor frden en anelse av skalldyrsmak i kjttet. Skikkelig godt. For en uke siden hadde vi skreimlje, men i gr laget jeg skrei loin som jeg stekte og bakte i ovnen. Himmelsk godt. Og med posjert egg og en type smrsaus til s ble dette en av de bedre middagene jeg har hatt p lenge.

Til 4 posjoner:
700 g skreiloin (filet) med skinn (4 skiver)
200 g havsalt
2 spsmr
4 skiver parma- eller serranoskinke
100 g smr
1 dl hvitvin

4 egg
1 l vann
1 spedikk pr. liter vann

Dekk skreien med grovt salt og la det ligge i 20 minutter. Trk av saltet og stek fiskeskivene i smret (2 sp)til de er ordenlig stekt p skinnsiden. Ha dem over i en ildfast form og etterstek dem i ovnen p 200 grader i 15 minutter.

Stek skinkeni pannen til de skikkelig spr. Legg dem p et kjkkenpapir for renne av.

Ha i 100 g smr i pannen og smelt dette sammen med smakene fra fisken og skinken. Ha i 1 dl hvitvin og kok inn. Nr fisken er ferdig har man i resten av fiskekraften i pannen og blander sausen sammen.

Kok opp vannet med eddik,ta kjelenav varmenog knekk ett og ett egg i en se og vend forsiktig egget ut i vannet. La egget trekke i 5 minutter. Gjenta dette for alle fire eggene. Legg eggene p tallerken sammen med fisken, kokte poteter, skinke og erter. Ha smrsausen over.

En god Bordeux rdvin passer godt til denne fisken.


Foto: Rimmis

n kommentar

Fine Meline

13.02.2011 kl.17:59

mmm:)

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjrg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle omrder i verden og prver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits