Fjellørret med pepperrotkrem

Forretten var ikke bestemt, men da jeg kom til fiskedisken på Centra var valget enkelt. De hadde noen fantastiske fileter av fjellørret. De så bare helt utrolig lekre ut, og da bestemte jeg meg. Fjellørret med pepperrotkrem. Jeg laget kremen et par timer i forveien slik at smaken fikk satt seg skikkelig.

Til sausen brukte jeg:
1 dl fløte
1/2 sp finrevet fersk pepperrot
2 sp rømme
salt
Pisk kremen nesten stiv, la den være litt flytende. Tilsett pepperrot, rømme og salt. Rør godt om. Sett i kjøleskapet et par timer og rør om av og til.

Tilbake til fisken.
Salt fisken med Maldoonsalt ca. 15 min før den skal stekes. Når den er klar til steking skyll av saltet og tørk med kjøkkenhåndkle. Ha litt salt på skinnsiden, og legg i en varm stekepanne med smør. Stek med skinnsiden ned helt til den forandrer farge helt ytterst i kantene, men fortsatt er litt rå på toppen. Her må man følge med for fileten er tynn, og vi vil ikke ha en tørr fisk. Når fisken er klar (etter bare noen minutter) legges den på en tallerken sammen med pepperrotkremen. Pynt gjerne med litt balsamicoglace. Det er veldig godt til. Og for å sette prikken over i'en så kan man ha litt ørretrogn på tallerkenen.


Foto: Rimmis

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits