Crispy kyllingfilet med Tallegio ost og Serrannoskinke

Italienerne pannerer ofte. De banker kjøttet flatt og vender det i egg og strøkavring. Dette er jo kjempegodt, men jeg har ikke gjort det så ofte selv. Nå kom jeg over en oppskrift som jeg ville prøve. Grunnen var at panneringen så UTROLIG spennende ut. Og jeg kan understreke at dette ble godt.

Til panneringen blander man:
3 sp strøkavring
1/2 ts sitronskall, finraspet
1/2 sp rød chili, finhakket
1 dl finraspet fersk parmesan
1 sp finhakket bladpersille
1 sp finhakket pinjekjerner
Bland alt godt.

Tomatsausen lages slik:
10 cherrytomater delt i to
2 fedd hvitløk, finhakket
2 sp olivenolje
3 sp finhakket basilikum
Salt og pepper

Ha i oljen og hvitløk. Stek hvitløken i oljen ett minutt. Ha i tomatene, basilikum, salt og pepper, og kok i 10 minutter. Sett til side til maten skal serveres.

Til 4 personer trenger man:
2 store kyllingbryst
2 egg (til paneringen)
4 skiver Talleggio
4 skiver Serrannoskinke
Smør til steking

Del hvert kyllingbryst i to på langs. Bank dem flate. Ha eggene i en bolle, og ha i ett kyllingbryst. Ha så kyllingbrystet i panneringen og legg på et brett. Gør dette med alle 4 bitene. Ha filetene i kjøleskapet en times tid. Stek dem i en panne til de er gyldne på begge sider. Ha så filetene i en ildfast form og sett i stekeovenen på 225 grader. Stek i 5 minutter. Legg så på skiver med ost og skinke, og stek i ovenen i ytterligere 5 minutter.
Server med tomatsaus og grønne grønnsaker, eller en salat.


Foto: Rimmis

Blogglisten

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits