Lasagna med en vri

Denne varianten av lasagna har mange mulighter. Man kan bruke prinsippet, "man tager hva man haver", og setter sammen en lasagna som ikke stekes i ovnen. Det man må ha er lasagnaplater. Det aller beste er ferske lasagnaplater, enten laget selv, eller kjøpt i butikken. Det er ikke så lett å få tak i ferske lasagnaplater, men på Centra Majorstuen har de det. Regner med at man kan få det i velassorterte butikker. Men det aller beste, og ikke så vanskelig, er å lage dem selv. Denne gangen brukte jeg kjøpt, fersk lasagna.

Jeg begynner med grønnsakene som skal gratineres i ovnen:
1/2 gul paprika delt opp i 1 cm brede strimler
1 rød chili (ikke for sterk) skåret i tynne strimler
1 rød løk skåret i båter
2 fedd hvitløk, finhakket
1/2 dl olivenolje
Salt og pepper
1/2 boks finhakkede tomater
Bland alt i en ildfast form, dekk med aluminiumsfolie og bak i ovenen i 30 min på 225 grader. Ta så av folien, tilsett 1/2 boks finhakkede tomater og bak uten folie i 10 min.

Mens grønnsakene er i ovnen lager man tomatsausen.
10 cherrytomater delt i to
2 fedd hvitløk, finhakket
2 sp olivenolje
3 sp finhakket basilikum
Salt og pepper

Ha i oljen og hvitløk. Stek hvitløken i oljen ett minutt. Ha i tomatene, basilikum, salt og pepper, og kok i 10 minutter.

Lag så hvit saus.
2 sp smør
5 sp hvetemel
1/2 dl hvitvin
4 1/2 dl melk
1 dl parmesan
Chiliflak og salt
Smelt smøret og tilsett mel. Ha så i hvitvinen og rør til det er en glatt saus. Ha så i melken sakte. Sausen skal ikke bli for tykk. Når sausen er jevn og fin har man i parmesan, chiliflak og salt (husk at osten er salt). Kok sausen under omrøring på svak varme i 10 min.

Lasagnaplatenekokes myke, 2 plater delt i to til hver porsjon,  serrannoskinke, 2 skiver til hver prosjon, gjøres klar.
Anrett som på bildet. Start med grønnsakene, så litt hvit saus, så lasagna, serrannoskinke, tomatsaus, lasagnaplate, hvit saus, grønnsaker, osv, til du er fornøyd med størrelsen på porsjonen.
Ha over biter av revet parmesan og server, sammen med en god Piemonte rødvin.

 
Foto: Rimmis

Blogglisten

Én kommentar

KB

20.02.2011 kl.12:01

<3

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits