Flerkornbrød på min måte

Er i gang med eksperimentering av forskjellige brødsorter. Og denne gangen var det helt uten oppskrift. Brødet er fullt av smak og med masse sunne mel og frø sorter. Det er en del ingredienser, men når man først har dem i hus så varer de lenge. Vi har spist veldig mye av mitt forrige "eksperiment", byggbrød med sirup, og nå var det på tide med noe nytt. Dette brødet er ganske grovt, og det er sikkert ganske sunt også. Iallefall mye sunnere enn det brødet man kjøper i butikken. Har litt salt og sirup i brødet, men det er ikke mye.

Til to store brød:
250 byggmel
250 sammalt spelt (her kan man bruke sammalt hvetemel)
5 dl vann
Bland mel og vann i en eltebolle, og la stå en halv times tid.

Tilsett så:
500 g hvetemel (mel fra Kvelde mølle er veldig godt)
200 g sammalt rug
1 dl havregryn
1 pose tørrgjær
2 ts salt
I en foodprosessor blander man:
2 sp linfrø
2 sp solsikkefrø
1 sp sesamfrø
1 sp gresskarfrø
1 sp chiafrø
Kjør alle frøene til de er finmalt og tilsett dette i bollen sammen med resten av de andre melsortene.

Varm opp til fingervarmt:
4 dl vann
1 sp lys sirup
0,5 dl rapsolje

Tilsett væsken i eltebollen og elt i 10 minutter. Når deigen er godt blandet tar man den ut av bollen og deler i to. Lag to runde, eller avlange brød. Jeg hever mine i hevekurver. Da blir brødene veldig pene og luftige. Hev i minst en time. Sett ett og ett brød i ovnen. La det andre heve mens det første stekes. Drypp vann over brødet og strø på litt mel. Sprøyt litt vann inn i ovenen og sett inn brødet. Stek i 10 minutter på 250 grader. Åpne så ovnen et par minutter. Lukk igjen ovnen, og stek videre i 30 min på 220 grader. Ved å gjøre dette vil skorpen bli skikkelig sprø og god.
Til slutt et lite tips: Skjær brødet i skiver og frys ned i porsjoner. Ta ut skivene når du skal spise, og varm opp i microen eller brødristeren. Da har du følelsen av alltid å spise ferskt brød.


Foto: Rimmis

Blogglisten
Stikkord:

2 kommentarer

Lina

20.10.2011 kl.18:14

takk for ett kjempe godt brød :D

Rimmis

21.10.2011 kl.12:36

Lina: Bare hyggelig :-)

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits