Hjort indrefilet med madeirasaus og kastanjepuré

Dette er en skikkelig luksusmiddag. Hjort indrefilet er fantastisk mørt, og det smaker utrolig godt. Jeg marinerte kjøttet noen timer og stekte det langsomt i ovnen. Nå tar det ikke så lang tid for filetene er små. Jeg serverte kjøttet sammen med en deilig Madeirasaus, kastanjepuré, fløtebakte poteter, og balsamicostekt sopp. Og til alt dette gode åpnet Henning en fantastisk Amarone. Det passer perfekt.

Tilberedelse av kjøttet: Ca. 180 g kjøtt per person.

Marinade: 1 hvitløk finhakket, i dl olivenolje, finhakkede urter (timian, salvie og mynte). Bland marinaden og ha den i en plastpose sammen med kjøttet. Mariner i minst 2 timer.
Brun kjøttet i godt smør. Ha det deretter i en ildfast form, strø øver litt Maldoonsalt og pepper, og stek i ovnen på 190 grader til kjøttet har en temperatur på 55 grader. Pakk det så inn i folie, og la det ligge 5 minutter før du skjærer kjøttet i fine skiver.


Foto: Rimmis

Kastanjepuré:
1 boks kastanjepuré
2 sp smør
1 dl fløte
Salt
1 sp finhakket basilikum

Varm opp smør og fløte. Ha i kastanjepureen, salt og basilikum. Bland til en myk krem og hold varm til servering.

Madeirasaus:
2,5 dl viltkraft (eller lammekraft), Jacobs er veldig god
1 dl Maderia
1 sp smør
1 sp balsamicoglace
1 ts brunt sukker
1 sp solbærsirup
1 ts god balsamicoeddik
Salt og pepperflak

Kok opp kraften og vinen. La det redusere i 10 minutter. Ha i resten av ingrediensene. La sausen småkoke i 30 minutter. Den blir bare bedre og bedre. Ha til slutt i saften fra kjøttet når det er ferdig stekt i ovnen.

Fløtebakte poteter ( 2 små fomer):
1 sp smør
Timian
Hvitløk
2 sp smør
5 mandelpoteter
Salt og pepper

Smelt smør, og bland inn hvitløk, timian, salt og pepper. Skjær potetene i tynne skiver, og bland dem inn i smøret. Ha over fløten. Legg potetene i to små ildfaste former, og hell over sausen. Dekk med aluminiumsfolie og stek i ovenen på 225 grader i 30-40 minutter til potetene er møre. Ta av folien, og grill et par minutter.

Anrett som vist på bildet.

 
Foto: Rimmis

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits