Saltbakt kylling

Jeg har smakt saltbakt fisk, og det er helt fantastisk. Smaken bevares p en flott mte, og fisken blir ikke trr. N hadde jeg lyst til forskte dette med en kylling. Prinsippet er jo det samme s her var det bare prve seg frem. Jeg kan allerede n si at resultatet var helt fantastisk. For en smak, og for en saftig kylling. N gjorde det ikke noe at jeg brukte en Stangekylling. De er jo utrolig gode i smaken.
For saltbake kyllingen m man lage en deig som bestr av eggehviter, mel, salt og litt vann. Bruk 900 g mel (jeg brukte sammalt hvetemel), 400 g grovt havsalt, 5 eggehviter og litt vann. Bland mel, egg og salt i en eltmaskin. Ha i litt og litt vann til deigen holder seg sammen, men er ikke klissete.

Behandling av kyllingen:
Ha urter (timian, persille, rosmarin og basilikum), 2 hvitlkfedd i tynne skiver og 10 skiver smr (bruk ostehvel). Ha alt dette inn under skinnet p kyllingen jevnt fordelt. Ha i 4 skiver med sitron i skroget p kyllingen.

Del deigen til saltbakingen i to deler. Kjevle ut den ene delen slik at den erlitt strre ennbunnen av kyllingen. Legg p kyllingen og kjevle den andre delen. Legg den over kyllingen og pakk det hele godt sammen. Det er viktig at det ikke er noen hull eller sprekker.
Stek kyllingen p 225 grader i 1 time og 45 minutter. Ta ut kyllingen og la den hvile et kvarter fr man fjerner saltskallet.


Foto: Rimmis

Fjern skallet og del opp kyllingen. Server med en risotto, saus og klgrateng. Risottoenkjper jeg halvfabrikata. De er s utrolig gode de man fr tak i n. Jeg valgte en med paprika. Den passet veldig godt til denne maten.

Klgrateng:
Ca. 1/5 av et lite klhode, finstrimlet
1 egg
0,5 dl flte
2 ts Dijon sennep
2 sp urter
Salt og pepper
Kok klen ca. 5 min. I en bolle blandes de andre ingrediensene. Nr klen har kokt legges denne ogs i. Ha kplblandingen i porsjonsformer og gratiner i ovnen i ca. 20 min.

Saus:
1 1/2 dl kyllingkraft
1 dl hvitvin
2 sp finhakkete urter (persille og timian)
1/2 dl flte
Salt og pepper
1/2 ts god balsamicoeddik
Bland alle ingrediensene og kok forsiktig i en halv time. Det var det hele.

Server som p bildet. Denne gangen pnet Henning en Barbera vin.


Foto: Rimmis

Stikkord:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjrg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle omrder i verden og prver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits