Kyllingfrikassè

God gammeldags kyllingfrikassè. Lett å forspise seg fordi det bare smaker så inmari godt. Ideen om å lage dette kom da jeg hadde en del kylling igjen etter min saltbakte kylling, og jeg hadde spart på skroget. Det hadde masse smak. Jeg kokte kraft på skroget, og den ble skikkelig god uten at jeg tilsatte noe som helst. Det satt nok litt smak av urter og salt igjen. Hvis man vil kan man kjøpe en hel kylling og koke kraft av denne og bruke kyllingkjøttet. Det er jo det man pleier å gjøre. Det er ikke alltid man har hatt saltbakt kylling dagen før :-)

Til 4 personer (og vel så det):
1 stor kylling
1 gul løk
2 gulrøtter
1/2 sellerirot
1 pastinakk
1/2 purre
6 poteter
Kok kyllingen til den er mør, ca. en time. I kokevannet (som skal dekke kyllingen) har man i litt grønnsaker, urter og krydder. Ta ut kyllingen og sil kraften. Kok inn til det er ca. 1 liter kraft. Del gønnsakene i passe store biter. Ha disse i kraften og kok i ca. 15 min. Ta ut grønnsakene og sett kraften til side. Lag så en saus til frikaseen.

Saus:
1 sp smør
4 sp mel
1 dl melk
1 dl fløte
1 liter kyllingkraft.


Foto: Rimmis

Stikkord:

2 kommentarer

18.09.2011 kl.18:13

Hei,

Tusen takk for oppskriften på kyllingfrikasè.

Den kan anbefalse, en vellykket søndagsmiddag.

Takk for at du deler bloggen med oss:)

hilsen Heidi

Rimmis

02.10.2011 kl.12:22

Anonym:Bare hyggelig å dele oppskriftene mine. Matglede bør deles :-)

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits