Tiramisu

Tiramisu m jo vre en av de beste dessertene som finnes. Ikke minst for oss som er helt Italia frelst. Det er sjelden en Tiramisu ikke smaker godt, og en av grunnene m jo vre at det er s lett lage denne desserten. Den blir aller best hvis den lages i god tid fr servering. Jeg pleier lage min om morgenen hvis jeg skal servere den p kvelden. Og den blir S god.

Her er oppskriften:
4 eggeplommer
4 ss sukker
500 g Mascarpone (italiensk flteost)
Skallet av 1 sitron
3 dl kald kaffe (gjerne espresso)
1 1/2 dl Bailys
200 g fingerkjeks
Kakao til pynt
Evt. litt bringebr og blbr som pynt

Lag eggedosis av eggeplommene og sukker. Ha i Mascarponen, litt og litt av gangen. Tilsett revet sitronskall. Bland kaffe og Bailys i en bolle. Ha en flat form klar ogstart med dyppe en og en kjeks i vsken. Legg kjeksene i bunnen av formen. Legg over halvparten av osteblandingen, og s gjenta dyppingen av kjeksen. Kle med kjeksen, og dekk tilslutt med resten av kremen. Dryss til slutt p kakaopulver. Sett i kjleskapet i minst 6 timer. Gjern litt mer. Pynt evt. med br rett fr servering. Og pass p, her er det lett forspise seg :-)


Foto: Rimmis

Blogglisten
Stikkord:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjrg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle omrder i verden og prver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits