Kalvegryte med madeirasaus

Jeg var s heldig at jeg hadde rester fra kalven jeg laget for noen dager siden. Jeg hadde ikke brukt hele fileten, og n hadde jeg nok til lage en gryte. Jeg er veldig glad i gryteretter, men da skal de vre laget fra bunnen av og det skal vre skikkelig smak. Denne smaker robust og godt. Det har i grunnen en smak av Sveits nr jeg tenker meg om, og det har iallefall ikke jeg noe imot.

Til en gryte nok for 4 personer:
Ca. 1 kgkalvefilet
1 gul lk, finhakket
20 sjampinjong, i tynne skiver
1 hvitlkfedd, finhakket
1 stor gulrot i fine sm biter
1 dl flte
1 dl Madeira (eller sherry)
1 dl rdvin
2 dl oksekraft (Jabobs har blitt min favoritt)
Salt og pepperflak
Frisk timian

Skr kjttet i sm biter (ca 2x2 cm) og stek det i en blaning av smr og olje. Nr det er stekt ha det over i en bolle. Stek lk, gulrttene, soppenog hvitlken noen minutter og legg tilbake kjttet i gryten. Ha i kraften og vinen (rdvin og Madeira)og kok inn ca. 15 minutter. Ha s i flten og smak til med salt og pepper. Kok i nye 15 minutter og ha i fersk timian til slutt.Server med ris.


Foto: Rimmis

Blogglisten
Stikkord:

n kommentar

Solveig Kristine

08.03.2011 kl.18:59

Ha en fin dag, og gratulerer med dagen!

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjrg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle omrder i verden og prver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits