Svin indrefilet med sennepssaus

Henning har lenge snakket om at svinefilet med sennepssaus er så utrolig godt. Han har bodd i Sverige og den svenske sennepssausen er noe helt annet enn det vi forbinder med sennepssaus. Den de lager er fløtebasert og passe utrolig godt til svinefilet. Så da var det bare å gå til verket og se om jeg kunne lage denne gode sausen. Og jeg kan berefte, dette var skikkelig godt.

Til 4 personer:

Sennepssaus:
2 sjalotteløk, finhakket
1 dl hvitvin
2 dl fløte
3-4 sp creme fraishe
2 ts Dijon sennep
1-2 sp brunt sukker (her må man smake til)
Salt etter smak

Varm opp smør i en gryte. Ha i sjaløtteløk og surr et par minutter. Ha så i vinen og redusert til det halve. Deretter har man i fløten og koker inn i ca. 10 minutter. Til slutt har man i creme fraishe og koker noen minutter til. Smak til med sukker og salt.

1 svin indretilet. 1-2 biffer til hver person
Krydre kjøttet med salt og pepper. Ha i smør og rapsolje i en en stekepanne, sammen med finhakket hvitlk og noen kvister med timian. Varm opp. Ha så i biffene og stek dem til de er nesten gjennomstekt. Svin skal ikke være rått i midten.

Server med fløtegratinerte poteter og grønne asparges.


Foto: Rimmis

Blogglisten

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits