Kamskjell med deilig saus

Denne forretten er skikkelig god. Kunne gjerne ha laget dobbel s mye uten at det hadde vrt noe problem. Men denne gangen var det ett kamskjell + rogn til hver. Vi kjpte ferske kamskjell i gr og det er ganske stor forskjell p dette og de kamskjellene man kjper frosne. Men er det ikke ferske f tak i s duger de frosne.
Det er ikke alle som syntes det er noe srlig rense et kamskjell, men det er mye enklere enn pne ster. Trikser er fre en synn lang kniv inn under der flate siden av skjellet. La kniven holde seg helt opp mot skjellet og skjr forstiktig til du er gjennom muskelen og skjellet pner seg. Da ser man at det er en del brunt rundt rognen og den hvite muskelen. Det er bare dra bort dette. Kjr ls rognen og skjr ls muskelen, forsiktig. Dyrebar rvare. Vask skjellet og bruk det til serveringen.

Begynn s med sausen:
1 sp smr
1 finhakket sjalottelk
1/2 dl hvitvin
1 dl flte
4-5 drper sitron
Salt og pepperflak etter smak
rretrogn og finhakket vrlk til pynt

Smelt smret og ha i sjalottelken. Surr et par minutter og ha s i vinen. Reduser til det halve og ha i flten. Kok i 10-15 minutter. Smak til med sitron, salt og pepper. Sett til side. Denne sausen kan man lage i god til i forveien og bare varme raskt opp rett fr servering.

Ha litt rapsolje og litt st soyasaus (1 sp) i en panne. Varm opp. Stek s rognen maks ett minutt p hver side. Legg i skjellet. Stek s kamskjellet 1/2 minutt p hver side. Legg dette ved siden av rognen. Ha resten av kraften fra skjell og rogn i sausen. Anrett med varm saus rundt skjellene, og pynt med rogn og vrlk. Nam-nam....


Foto: Rimmis

Blogglisten

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjrg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle omrder i verden og prver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits