Ravioli med salvie og hvitløkolje

Dette er en deilig italiensk pastarett. Det er ikke vanskelig å lage egen fersk pasta, iallefall ikke ravioli. Man behøver kun en kjevle. Har man pastamaskin brukes selvfølgelig denne. Her har jeg laget en pasta med spinat. Sausen er en olje, blandet med hvitløk, salvie og tomater. Denne blir best hvis den lages noen timer i forveien.

Salvie og hvitløkolje:
2 dl god olivenolje
2-3 sp finhakket salvie
1 hvitløkfedd finhakket
3 plommetomater, finhakket (fjern innmaten)
Maldoonsalt
Pepperflak (chilipepper)
Bland alle ingredienser godt, og sett til side et par timer

Pastadeig:
1 1/2 dl durumhvetemel
1 1/2 italiensk hvetemel tipo "00" (eller vanlig hvetemel)
1 dl finhakket fersk spinat
2 hele egg
2 eggeplommer
2 sp olivenolje
1/2 ts salt

Bland ingrediensene til pastaen godt. Elt i 10 minutter til deigen er helt myk og fin. Ha i en plastpose, og legg i kjøleskapet en times tid.

Fyll til pastaen:
1 dl fersk, raspet parmesan
250 g ricotta
1/2 løk, finhakket
2 dl finhakket spinat
1 hvitløk, finhakket
Salt og chilipepper
Ha litt olje i en gryte og stek løken noen minutter. Ha så i spinat og surr til den er myk (det går fort). Ha ricotta og parmesan i en bolle. Rør inn hviløk, salt og chilipepper. Når spinatblandingen er avkjølt har man den i ricaottablandingen. Rør godt om og smak til med salt og chilipepper.

Kjevle ut pastaen til den en tynn, og lang remse (ca 10 cm bred), eller bruk pastamaskinen (tykkelse (tynn) nivå 6). Ha på en ts med osteblandingen, og gjenta bortover pastaen. Brett over, og dytt ned kantene. Skjær opp til raviolier. Når alle bitene er ferdige, kokes de i lettsaltet vann et par minutter. Sil så av vannet, og ha i litt olivenolje. Anrett på tallerken, ha på salvieoljen, og ha over fersk parmesan i skiver.
Server med en god Piemonte rødvin. Lukk igjen øynene, og drøm deg til Italia. Det gjør iallefall jeg.


Foto: Rimmis

Blogglisten

Én kommentar

mojita

14.03.2011 kl.14:48

dette så veldig fristende ut. Har aldri laget pasta selv, kjøper den ferske på butikken. Nå skal jeg til Venezia i sommer, så kanskje det blir andre "boller" etterpå. Er veldig glad i pasta og spaghetti etc. etc.

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits