Skalldyrsnack til aperitif

Det er alltid flott å servere en liten "snack" før middagen. Gjerne sammen med et deilig glass vin eller sjampanje. Helst det siste. Jeg syntes ikke det skal være for mye mat før middagen, men dette er en liten for-forrett.
Reker, rogn og god saus i en liten butterdeigskopp. Nam-nam. Det går som regel ned på høykant.

Enkelt å lager er det også:
Antall butterdeigsformer bestemmer man selv. Dette får man i de fleste butikker.
Like mange reker som antall former
Ørrett eller lakserogn til pynt

Suasen lages slik:
3 sp lettrømme
3 sp kesam
1 sp lodderogn
1 ts finhakket fressløk
1 ts finhakket kjørvel
1 finhakket sjalotteløk
et par dråper sitron
salt og pepper

Legg en reke i hver form. Ha over litt saus og pynt med lakserogn. Det er viktig å ikke lage disse lang tid i forveien for da blir butterdeigsformene veldig myke.
Server sammen med et godt glass vin.


Foto: RImmis

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits