Kalv indrefilet med parmaskinke og salvie

Dette er en variant av Saltimbocca, hvor man bruker kalv sammen med parmaskinke og salvie, men surrer ikke fileten som jeg gjør her. Her marinerer jeg en hel kalvefilet en dag og så surres den med salvie og parmaskinke før den settes i ovnen. Det blir skikkelig godt og mye kan gjøres på forhånd.

Til marinaden:
2 dl olivenolje
1-2 sp salvieblader
2 hvitløkfedd finhakket
3 sp soyasaus
Pepper
1 ts brunt sukker

Bland marinaden og ha den i en plastpose sammen med kalv indrefilet. La det hele marinere minst 6 timer.

Når fileten er klar surrer man den med salviebladet og parmaskinke. Brun så i en panne med smør og rapsolje. Ha i en dl hvitvin og 2 dl kyllingkraft. Sett pannen (tildekket) i ovnen på 200 grader. FIleten er ferdig når temperaturen er på 65-70 grader. La fileten hvile i 15 minutter før servering. I mellomtiden kokes sausen i pannen opp og tilsettes med 2 dl fløte. Smak til med salt og pepper, og evt. litt brunt sukker.

Server med risotto (mye god risotto i butikken) og smørdampede grønnsaker.


Foto: Rimims

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits