Kylling enchiladas

Da jeg bodde i Denver, USA, i studietiden, gikk jeg ofte p en meksikansk restaurant (p Broadway)som var helt fantastisk. Stedet var nesten som en rnne regne, men maten var himmelsk. Da hendte det ofte at jeg spiste chicken enhiladas. Smaken har jeg aldri glemt, og av og til lager jeg kylling enchiladas hjemme som ikke er s aller vrst. Det jeg ikke fr til er den meksikanske risen vi hadde til, og for ikke snakke om Margaritasene de hadde der. Det var tider...... Vel, tilbake til hverdagen og mine enchiladas.


Foto: Rimmis

Til 4 personer:
8 tortilla
650 g kyllingbryst
1 lk
1 paprika
Salt
Chilipepper
1 sp finhakket frisk koriander
6 sp enchiladasaus

Enchiladasaus:
7 dl tomatsaus (Mutti har en flaske som er kjempegod)
Salt
Pepper
1 ts spisskumin
1 ts trket oregano
1/4 kube kjttbuljong
1 hvitlkfedd, finhakket
1 sp tomatpuree

Ha alt til sausen sammen og kok p svak varme i 30 minutter.

Skjr kyllingbrystene i sm biter og ha i en panne med litt rapsolje. Stek til brystene er ferdige. Ha s i lk, hvitlk og paprika og stek et par minutter til. Ha s i krydder og saus. Rr godt og la det smputre i 10 minutter.

Ha litt av sauen i bunnen av en ildfast form. Ha i kyllingblandingeni tortillaene og legg i formen. Ha s over resten av sausen og str over revet ost til slutt. Gratiner i ovnen i 30 minutter p 220 grader. Ha over folie hvis det blir brent. Server med rmme, tomatsalsa, guacomole og refried beans eller chilibeans. Det er godt med en kald l til dette.


Foto: Rimmis

Blogglisten
Stikkord:

2 kommentarer

camilla

13.05.2011 kl.18:24

deilig oppskrift, frister til prve den, men sp str det for spiseskje?

Rimmis

18.05.2011 kl.15:27

Sp str for spiseskje. Hilsen Rimmis

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjrg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle omrder i verden og prver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits