Oksegryte

Vi hadde kjttfondue p fredag, og det var en del kjtt igjen. Derfor ble det en oksegryte til sndags middag. Den ble skikkelig god. Jeg har kjpt en hy stekepanne som jeg kan sette inn i ovnen, og jeg syntes maten blir mye bedre av bake i ovnen i forhold til koke p stekeovnen. Denne gryten inneholder (4 personer):

ca. 600 g oksekjtt (jeg brukte ytrefilet, men her kan man bruke grytekjtt)
1 gulrot, i sm biter
1 lk, finhakket
1 stangselleri, finhakket
1 hvitlkfedd, finhakket
250 g sjampinjong, delt i to
2 dl rdvin
1 sp tomatpuree
2,5 dl oksekraft (jeg bruker Jacobs nr jeg ikke har egen)
salt og chilipepper
salvie og timian

Skjr kjttet i kuber, og brun i pannen. Tilsett gulrot, lk, stangselleri, soppog hvitlk, og stek noen minutter. Tilsett rdvin blandet med tomatpurre, og kraft. Kok et par minutter og ha i krydder. Ha p lokk og sett i ovnen p 220 grader i en time. Hvis man ikke har gryter som kan settes i ovnen kan man la retten koke p lav varme, eller ha den i en ildfast form. Etter en time tar man ut gryten og tilsetter 1 sp siktet mel. Rr fort om mens melet blir siktet slik at det ikke blir klumper. La rettet smkoke og tilsett til slutt 1 ts balsamicoeddik. Smak til med salt og pepper. Smkok ca. 10 min. Ha over frisk timian og server med ris.


Foto: Rimmis

Blogglisten
Stikkord:

n kommentar

labdama

27.03.2011 kl.20:24

Det s kjempedeilig ut!

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjrg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle omrder i verden og prver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits