Mår

Hva er nå dette? Mår? Det er skikkelig "bondekost". Dette var noe jeg fikk servert hos min bestemor i Gudrandsdalen. Og når moren min skulle lage noe jeg likte godt så ble det Mår. Og gjerne med hjemmelaget flattbrød til som bestemor hadde laget. Det var himmelen. Noen ganger er det enkle det beste.
I voksen alder har jeg videreført måren litt til mer moderne tider og lager den på min måte. Fremdeles smaker det skikkelig godt og iallefall en av jentene liker det. Kommentaren "men løk er jo godt, det smaker ikke sterkt, jo!" var neste som en seier. Da måtte jeg forklare at stekt løk nesten blir søtt når man steker den.

Til 4 personer:
400 g mager svin kjøttdeig
1 stor gul løk, skåret i tynne skiver
1 hvitløkfedd, finhakket
10 mellomstore kokte poteter i skiver
1 ts frisk timian
1/2 kube kjøttbuljong
1 1/2 dl vann
1/2 dl matfløte
Chilipepper
Paprikapulver
Cayennepepper
Salt

Stek kjøttdeigen i rapsolje til den er brun. Ha i løk og hvitløk og brun dette sammen med den stekte kjøttdeigen. La det surre i 10 min sammen med vann og buljong. Ha så i fløte og resten av krydderet. Smak til med krydderet. Til slutt har man i potetene som blandes forsiktig inn. La det varmes opp i ca. 5 min. Server med flattbrød og gjerne litt ketchup. Det er ikke ofte jeg bruker ketchup, men her er det skikkelig godt. Tips. Den italienske ketchupen fra Mutti er faktisk ganske god. Et alternativ til ketchup er tyttebærsyltetøy. Dette er snaddermat.


Foto: Rimmis

Blogglisten

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits