Løksuppe med Saint Agur ost

Dette er løksuppen "fra himmelen". Den er den beste jeg vet. Har ikke fått så god løksuppe noe annet sted. Dette er ikke for å skryte :-) Trikset er å la suppen koke lenge, og en god kraft. Da skal det mye til for å feile. Og denne løksuppen har en litt annen vri. Jeg bruker blåmuggosten "Saint Agur" og også sennepsfrø. Tror ikke så mange gjør det. Men smaken blir utrolig god.

Til to gode porsjoner bruker jeg:
2 gule løk
1 rød løk
2 fedd hvitløk
1 sp rapsolje
1 l vann
 2,5 dl lammekraft (igjen må jeg reklamere for Jacobs kraft)
2 sp Saint Agur ost
1 buljongterning
1 sp finhakket timian
1 dl tørr Vermout eller hvitvin
Salt og chilipepper (ca. 1/4 ts)
2 skiver godt brød
Raspet ost og litt finraspet parmesan

Skjær løken i tynne skiver og stek denne sammen med finhakket hvitløk i oljen. La det surre til løken er gyllen. Ha så i vannet og kraften, ha i osten, vinen og krydder. Vent med saltet, som man smaker til helt til slutt. La suppen koke en times tid på middels varme. Ha suppen i to boller. Legg over en skive ristet brød og strø over raspet ost. Server med en god vin.


Foto: Rimmis


Blogglisten

2 kommentarer

Linn

27.08.2012 kl.20:59

Kan man bruke kyllingkraft?

Rimmis

24.09.2012 kl.19:27

Det går helt fint å bruke kyllingkraft. Hilsen Rimmis

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits