Hasselbackpoteter

Virkelig gode poteter, perfekt følge til lammefilet, biff, ja egentlig alt av kjøtt. Sikkert godt til fisk også. Hasselbackpoteter er egentlig bakt potet med ost på toppen. Man skjærer tynne skiver i poteten, ikke helt igjennom. Trikset her er å legge poteten rett utenfor et skjærebrett, og bruke en skarp kniv som stopper opp når den møter skjærebrettet. Da unngår man å skjære helt igjennom poteten.

Til 4 personer:
8 mellomstore poteter
smeltet smør
revet parmesan
salt og pepper

Skrell poteten og skjær som beskrevet. Legg potetene i en ildfsast form. Pensle på smeltet smør, og strø over salt og pepper. Ha til slutt på raspet parmesan, og dekk med folie. Ha i ovnen på 225 grader i 45 minutter. Ta av folien de siste 15 minuttene. Test om potetene er ferdige ved å stikke i gaffel i poteten.


Foto: Rimmis

Blogglisten

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits