Hasselbackpoteter

Virkelig gode poteter, perfekt flge til lammefilet, biff, ja egentlig alt av kjtt. Sikkert godt til fisk ogs. Hasselbackpoteter er egentlig bakt potet med ost p toppen. Man skjrer tynne skiver i poteten, ikke helt igjennom. Trikset her er legge poteten rett utenfor et skjrebrett, og bruke en skarp kniv som stopper opp nr den mter skjrebrettet. Da unngr man skjre helt igjennom poteten.

Til 4 personer:
8 mellomstore poteter
smeltet smr
revet parmesan
salt og pepper

Skrell poteten og skjr som beskrevet. Legg potetene i en ildfsast form. Pensle p smeltet smr, og str over salt og pepper. Ha til slutt p raspet parmesan, og dekk med folie. Ha i ovnen p 225 grader i 45 minutter. Ta av folien de siste 15 minuttene. Test om potetene er ferdige ved stikke i gaffel i poteten.


Foto: Rimmis

Blogglisten

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjrg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle omrder i verden og prver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits