Lasagna med kyllingkjøttdeig og masse godt

Nå er det en liten stund siden sist, men dagene har vært lange, og maten ikke første prioritet. Iallefall ikke mat som jeg har lyst til å dele med noen lesere. Men i går fikk jeg tiden tilbake, og da laget jeg en knallgod lasagna. Den var ikke som vanlig lasagna, hvor man bruker bolgnesesaus og bechamel. Denne var med kyllingkjøttdeig, spinat, tomater, paprika og en tynn bechamelsaus. Den ble helt nydelig. Og den er ganske sunn også :-)

Til en form som metter 4 personer:
200 g kyllingkjøttdeig
1 sp finhakket basilikum
salt og pepper
rapsolje

Stek kjøttdeigen til den er brun. Ha i basilikum, salt og pepper. Sett til side

Hvit saus:
2 sp smør
3 sp mel
5 dl skummet melk
0,5 dl hvitvin
4 sp raspet parmesan
2 sp raspet gulost
salt og chilipepper

Smelt smøret. Ha mel, og litt melt i et glass med lokk. Rist god. Ha dette i smøret mens du rører rundt. Ha så i resten av melken og vinen, og kok mens du rører godt i ca. 6 min. Ha så i osten, og smak til med salt og pepper.

Spinatblanding:
4 never fersk spinat, finhakket
1/2 rød løk, finhakket
rapsolje
salt og pepper
4 sp av den hvite sausen

Stek løken gyllen. Ha i spinaten, og smak til med salt og pepper. Ha til slutt i sausen (4 sp).

Resten av ingrediensene er:
6 tomater skåret i tynne skiver
1 rød paprika i tynne skiver
2 dl tomatsaus
2 sp finhakkete urter (timian, basilikum, salvie, gressløk, mynte.... velg det du liker)
Lasagnaplater, gjerne ferske. Fåes på Centra. Hvis ikke man får tak i ferske velg noen som er gode (dvs. ikke de billigste).

Anrettning:
Legg et tynt lag med den hvite sausen i bunnen. Ha så over all kjøttdeigen, og bre utover. Legg så på ett lag lasagnaplater. Deretter halvparten av tomatsausen, og så spinatblandingen som man brer utover. Så et lag med lasagnaplater. Ha så over litt mer hvit saus, og dekk med tomat og paprikaskivene, så resten av tomatsausen. Over dette strør du urtene. Så et nytt lag med lasagnaplater. Til slutt dekkes platene med et godt lag med den hvitesausen. Dryss gjerne over litt parmesan på toppen.
Stekes i ovnen på 225 grader i 50 minutter. Ha gjerne over aluminiumsfoile de første 35 minuttene.


Foto: Rimmis

Blogglisten

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits