Soyasaus

Denne soyabaserte sausen er så utroooooolig god til sashimi, tataki (fisk eller kjøtt som er stekt så vidt på begge sider) eller til kamskjell. Den passer også til kalde nudler som en dressing. Den passer til mye asiatisk mat. Mange vil si at den minner om Ponjusaus og det gjør den jo. Jeg elsker smaken av denne sausen.

Her er ingrediensene:
3 sp sushieddik
7 sp soyasaus
1/4 lime (saften)
2 sp Mirin (en søt asiatisk saus. Her kan man bruke flytende honning)
4 dråper sesamolje (vær forsiktig her for den gir mye smak)
1 ts finhakket mynte eller koriander
1 ts finhakket chili

Bland alle ingrediensene og la stå et par timer slik at maten får satt seg.


Foto: Rimmis

Blogglisten

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits