Laks Tataki

Tataki er en japansk mte tilberede ulike typer fisk eller kjtt. Fisken eller kjttet stekes raskt p utsiden, s marinert kort i ris eddik og skret i tynne skiver for servering. Jeg steker fisken kun 15 sekunder p hver side, og har over min gode soyasaus istedenfor marinere i eddik. Dette blir utrolig godt.

Man gjr flgende:
S mye laks man nsker. Her passer Salma vedlig bra.
Stek hele stykket i en teflonpanne med veldig lite rapsolje i pannen. Stek fisken i 15 sek p hver side.
Legg fisken p et skjrebrett og skjr opp i tynne skiver. Anrett p tallerken eller fat og ha over soyasausen. La st et par minutter fr servering. Server med finstrimlet agurk.
Til dette passer et utrolig god med en Sancerre.


Foto: Rimmis

Blogglisten

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjrg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle omrder i verden og prver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits