Entrecote på grillen

Vi var på "harry-tur" til Svinesund i går, og da handlet vi masse godt grillkjøtt. Nå er ikke jeg superglad i rødt kjøtt, men vi fant kalv entrecote. Det er noe av et møreste kjøttet jeg har spist på lenge, selv etter en runde på grillen. Helt fantastisk. Nå skal det sies at jeg marinerte kjøttet i 5 timer før jeg grillet det. Det smakte av sommer da vi satte oss ned med kjøttet, en puree av gulrøtter og hvite bønner, godt kryddersmør og en deilig grønn salat. Siden min kjære mann fortsatt syntes at okse entrecote er best så laget jeg noen av disse til han. Selv gikk jeg for kalven.

Marinade til 6:
1 dl soyasaus
1/2 dl rapsolje
2 sp balsamicoeddik
1 sp balsamicoglace
2 sp chiliketchup
2 ts brunt sukker
1 hvitløkfedd finhakket
1 sp limejuice
2 sp urter finhakket (jeg brukte kjørvel, rosmarin, basilikum og mynte)
Litt pepperflak
Bland marinaden godt. Ha ønsket mengde kjøtt i en plastpose og hell over marinaden. Bland godt. La kjøttet marinere i minst 4 timer. Stek på grillen i 3-4 minutter på hver side. Stek gjerne noen grønnsaker på grillen sammen med kjøttet. Server med godt tilbehør.


Foto: Rimmis

Blogglisten

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits