Skalldyrsuppe

Her er oppskriften på en himmelsk skalldyrsuppe. Den tar tid å lage, men belønningen er stor. Vi hadde en skalldyrmiddag på fredag og da sparte jeg på alle skallene. Det burde man alltid gjøre, for det blir skikkelig godt i en kraft. Så var det bare å ha litt olje i en stor gryte, og ha i alt skallet. Surr et par minutter, og dekk skalldyrene med vann. Jeg hadde også i en løk (uten skall), en hvitløkfedd og en gulrot i skiver. Og for ikke å glemme 2 dl hvitvin. Skallet besto av skall fra 2 hummer, 4 sjøkreps og 2 kongekrabbelår. Kraften kokte en times tid. Deretter silte jeg kraften, kokte den en times tid, og satte jeg dette kaldt til neste dag. Det er viktig å ikke koke skalldyrene for lenge for da kan det bli en litt besk smak på kraften.


Foto: Rimmis

Neste dag lot jeg kraften redusere sammen med en gul løk i skiver, en gulrot i skiver, en liten stangselleri i skiver og en hvitløk finnhakket. Sammen med dette hadde jeg i en sp tomatpuree. Så var det bare å la det hele småpurte i mange timer (t bort skummet innimellom). Etter tre timer begynnte dette å smake skikkelig godt. Da silte jeg kraften på nytt, men sparte på de innkokte grønnsakene. De kjørte jeg i foodprosessoren sammen med 2 dl hvitvin, 4 sp pernod og 2 dl kremfløte. Dette ble puttet tilbake i kraften. Nå smakte det skikkelig god suppe. Så var det bare å koke en times til til. Suppen ble akkurat passe tykk, uten mel (dette er pga bruken av grønnsakene som kjøres helt fine i foodprosessoren). Så må det bare å smake til med evt. litt sitronsaft, salt og chilipepper.
Server suppen med litt gressløkolje, og godt brød.

Gressløkolje:
1 bunt gressløk
2 dl olivenolje
Kjøres sammen i en liten foodprosessor og settes til side et par timer før bruk. Denne oljen kan stå i flere uker og er godt til veldig mye. Derfor lager jeg alltid mye når jeg lager den.


Foto: Rimmis


Blogglisten
Stikkord:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits